Gili eilanden Indonesie

Zee en duiken

Ten westen van Lombok in Indonesiƫ liggen de Gili-eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. De eilanden liggen midden in de tropen en zijn een paradijs voor vakantiegangers die houden van strand, duiken en natuur. De Gili eilanden in Indonesie hebben alles met water. De bevolking leeft voor een groot deel van de visserij. En de toeristen komen hier in grote getale heen om te genieten van de parelwitte stranden met uitnodigend wuivende palmbomen en de heldere, azuurblauwe zee. Genieten van de zee: geen wonder met bijna altijd volop zon en een constante watertemperatuur van om en nabij de 30 graden. Ook duiken en snorkelen horen bij de toeristen tot de favoriete bezigheden. Helaas is door verkeerde bevissing veel koraal vernietigd of beschadigd. Aan herstel wordt hard gewerkt. Uniek in de wereld is het blauwe koraal op het rif tussen Gili Air en Gili Meno. Je zwemt hier temidden van vele soorten vissen in de mooiste formaten en kleuren. Ook haaien (geen mensetende!) zul je, al duikend of snorkelend, rondom de Gili eilanden in Indonesie regelmatig tegenkomen.

Overige interessante plekken

Gili Meno is het kleinste eiland van de Gili eilanden in Indonesie. Midden op het eiland ligt een groot zoutmeer waar vrouwen bezig zijn met zoutwinning. Ook heeft het eiland een prachtig vogelpark met meer dan 100 tropische vogels.
Gili Trawangan is het grootste eiland van de Gili eilanden Indonesie. Beleef op het strand een spectaculaire en tevens romantische zonsondergang met uitzicht op de 3726 meter hoge Gunung Rinjani Vulkaan op Lombok. Op dit eiland treft u, ook langs het strand, pittoreske restaurantjes aan waar u heerlijk verse vis kunt eten.
Alle drie de Gili eilanden in Indonesie zijn autovrij. Het is er dus heerlijk rustig!